Eksteroog behandeling

Als u een eksteroog heeft dan is dat natuurlijk erg vervelend. U wilt de likdoorn zo snel mogelijk laten behandelen, zodat de likdoorn verwijderd kan worden. Lees de informatie en ontdek of dit voor u de juiste behandeling van het eksteroog is. Sommige mensen hebben zenuwen in de buurt van de likdoorn zitten of bloeden erg snel (en veel). Het is natuurlijk belangrijk dat er geen ontsteking ontstaat. Zorg dat u eerst goed weet welke soort likdoorns u heeft om ze daarna op de juiste manier te behandelen.

Een eerste eksteroog behandeling

Een likdoorn, of eksteroog in de volksmond, ontstaat door een druk of wrijving op een specifieke plek van de voeten. Zorg er eerst voor dat de druk verlaagd wordt. Dit helpt om er sneller van af te komen en ook om te zorgen dat ze niet terugkomen. Een eerste simpele stap is om likdoornpleisters of een likdoornringetje te gaan gebruiken. Een hulpmiddel, dat je direct kunt gebruiken om van je likdoorns en eksterogen af te komen.

De eelt zachter maken

Eelt komt op de plaatsen waar de voeten het meeste belast worden. Door het eelt zachter te maken en te verwijderen is de kans een stuk kleiner, dat je likdoorns krijgt. Als u echt veel eelt heeft dan kunt u ook gebruik maken van een eeltrasp of een eeltschaaf. Als de likdoorn bij een eeltlaag zit dan is het slim om eerst de eelt dunner te maken of weg te halen. Je kunt dit met een warm voetenbadje al veel bereiken en een eeltrasp. Hierna is het verstandig om wat olie op de voeten aan te brengen. Zo blijft het vochtig en zacht. Zo kun je de likdoorn sneller en gemakkelijker weghalen. Het is wel goed om te weten dat je niet teveel eelt moet weghalen. Het is een natuurlijke bescherming en een natuurlijk proces. Het helpt je voeten zelfs om likdoorns te voorkomen en om deze niet te krijgen. Echter teveel is vaak ook niet goed.

Wat ook belangrijk is: Goede schoenen!

Als je de likdoorns hebt verwijderd, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet meer terugkomen. Likdoorns ontstaan vaak doordat je verkeerde schoenen draagt. Hoge hakken, puntige schoenen, harde en stugge schoenen en andere schoenen, die druk veroorzaken zijn niet goed. Het is dan slimmer om de schoenen toch maar in de kast te laten staan. Zeker als je weet dat je een eind moet lopen is het beter om de juiste schoenen te dragen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Een laatste redmiddel?

Als je niet van je eksterogen of likdoorns af kunt komen dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Eventueel kan de huisarts je doorsturen naar een specialist. Soms is het verstandiger om je professioneel te laten behandelen. Zeker als er veel zenuwen dicht bij de likdoorn zitten. Soms zijn de likdoorns ook zo hardnekkig, dat ze maar niet verdwijnen. En dan is het natuurlijk beter om naar een arts te gaan of een pedicure. Een pedicure kan je ook uitstekend adviseren om in de toekomst te voorkomen, dat je eksterogen krijgt. Mocht dit allemaal niet voldoende zijn of wanneer de likdoorn op een onmogelijke plek zit, dan is een chirurgische ingreep altijd nog mogelijk.

Wij hopen echter dat het voor u niet zover hoeft te komen en dat u met een paar eenvoudige handelingen van de eksterogen verlost bent.